over Gaarkeuken 110

Midden tussen de containers bevindt zich de laatst overgebleven gaarkeuken in de Antwerpse haven. In de 2de helft van de 19de eeuw ontstonden de gaarkeuken zodat de havenarbeiders een plek hadden om zich te warmen en waar ze soep of een warme maaltijd konden eten. Vóór WO I was het ook de gewoonte om het loon van de havenerbeiders in de gaarkeuken uit te betalen.

Gaarkeuken 110 serveert Vlaamse kost aan democratische prijzen. Spek met eieren, dagsoep, spaghetti, belegde broodjes en zelfgemaakte gehaktballen staan op het menu. Nog steeds komen dokwerkers en havenpersoneel eten in de gaarkeuken. In 2013 bestaat Gaarkeuken 110 honderd jaar.

Sinds 1994 wordt de gaarkeuken uitgebaat door ‘Florreken’. Sedert 2000 organiseert zij ieder jaar het havenfestival ‘Rock on the Dock’.

reserveer nu
RESERVEER NU
Deel dit op social media!
CONTACT GEGEVENS & OPENINGSTIJDEN
ADRESVosseschijnsstraat 21MA17h - 20h
2030 AntwerpenDIN17h - 20h
BelgiëWOE17h - 20h
DON17h - 20h
TELEFOON03 541 00 30VRI17h - 20h
WEBSITEZAT17h - 20h
EMAILZONGesloten
RESERVEER NU