Restaurant in Antwerpen

Waar bent u naar op zoek?
Verfijn uw selectie
Keuken
Meer keukens

alle restaurants in antwerpen

Je houdt het haast niet voor mogelijk, maar restaurant Maritime is inderdaad al meer dan een halve eeuw oud.
Dat betekent al iets in horecakringen.
Daar, tussen Schelde en Markt, weet de familie Weeda al jarenlang haar talrijke klanten te beroeren met een traditionele gastronomie.

De pure smaak van de beste producten die op de markt te verkrijgen zijn, is hier hoofdzaak. Daarnaast is het restaurant volkomen afgestemd op de wensen van de vaste klant.
De wijnkaart laat zien dat de familie een voorkeur heeft voor wijnen uit de Bourgognestreek, doch zijn alle streken uit Frankrijk goed vertegenwoordigd. Zo’n veertig couverts kunnen binnen makkelijk plaatsnemen, en bij mooi weer kunnen nog eens een twintigtal mensen het levendig gedoe buiten op de Suikerrui gadeslaan.

Hier kunt u steeds terecht om uw smaakpapillen te verwennen in een aangename en familiale sfeer!
BODEMCULTUURMOSSELEN UIT ZEELAND VERKRIJGBAAR VANAF 17 JULI!!!!!!

Tijdens de zomermaanden kan er niet online gereserveerd worden!
Kom proeven in onze opgefriste zaak!
Uiteraard met een goed glas Bourgogne!!

Graag tot binnenkort!!!

RESTAURANT
Brasserie

Brasserie Flo heeft haar uniek culinaire anker uitgeworpen aan het bekendste en mooiste plein van Antwerpen, de Groenplaats.

De speciale sfeer die onze gastronomische haven uitademt, wordt al tastbaar van zodra u
binnenstapt in het frappante iconische en moderne kader dat deze traditionele brasserie overgoten met “couleur locale” biedt.

Bij het binnenkomen wordt u onmiddellijk begroet door de zee! Canadese kreeften en
Noordzeekrabben, geflankeerd door een overvloedig buffet met dagverse schaal –en schelpdieren. Al het goede uit de zee ligt hier letterlijk op u te wachten!

Laat u in een elegante maar ontspannen sfeer verwennen door de authentieke Frans-Belgische
keuken. Onze chefs zochten voor u de fijnste en meest verse ingrediënten uit. Traditionele
brasseriefavorieten krijgen hier een subtiele lokale eigenheid en worden herschapen tot exquise
delicatessen die voor de perfecte gastronomische ervaring zorgen.

Ook het visuele schouwspel in onze brasserie zal u intrigeren, fascineren, zelfs exalteren. Kijk toe hoe de door u uitgekozen oesters professioneel geopend worden. Geniet watertandend van de transformatie van een persoonlijk aan u voorgesteld pallet ingrediënten tot een verbluffende steak tartaar. Durf te verstommen wanneer de zachtste chateaubriand witblauw voorgesneden wordt. En smul om af te ronden van het flambeerspektakel bij uw Crêpes Suzette.

Bij Brasserie Flo Antwerp staat het verwennen van al uw zintuigen – het strelen van zowel tong als ogen – centraal. In onze bar vindt u alles terug om uw hart op te halen aan één van onze uitzonderlijke digestieven of speciale bieren, of u er nu komt om na te genieten na een bezoek aan de brasserie of het eten overslaat en er gewoon afspreekt voor een onderonsje met vrienden of collega’s. Met zicht op de Groenplaats is het de ideale plek om te relaxen aan de voet van één van de grootste en meest indrukwekkende gotische kathedralen van Europa en de sfeer op te snuiven.

Dit is de essentie van Brasserie Flo Antwerp – passie voor vernieuwing en ontdekking overgoten met de liefde voor het beste uit ons culinaire erfgoed. Een plaats om te ontspannen en in de watten gelegd te worden door ons toegewijde team, waar u zich welkom en thuis voelt in de stijlvolle ambiance.

Bezoek ons en proef mee van onze uitmuntendheid – wij kijken ernaar uit u snel te mogen
verwelkomen!

RESTAURANT
Brasserie

Appelmans kan bogen op een eerbiedwaardig verleden. Het pand wordt reeds in geschriften uit de 13de eeuw vermeld. In de twaalfde eeuw bood het onderdak aan het kapittel der kanunniken van de kathedraal. In de schitterend bewaard gebleven kelder sloegen de geestelijken hun wijn voor persoonlijk gebruik en de eredienst op. Op de aankoop van dat edel vocht genoten ze vrijstelling van accijnsrechten.

Naast de kelder bevond zich de ingang van de Papenschool, die in 1304 werd gebouwd. In 1900 werd het huidige pand opgetrokken en na een uitgebreide restauratie begin deze eeuw krijgt het nu een nieuwe functie als Brasserie Appelmans & Absinthbar. Na een ingrijpende verbouwing door het architecten-team van Jo Peeters werd BRASSERIE APPELMANS op 8 november 2004 voor het Antwerpse en internationale publiek geopend.

Met het behoud van de identiteit van het 19de eeuwse pand, het ontwerp van Jo Peeters en de verlichting van Maarten Van Severen hebben we getracht een mooie, moderne en toegankelijke brasserie te creëren waar iedereen zich thuis zal voelen. De naam Appelmans is ontleend aan de bouwmeester van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

RESTAURANT
Brasserie
Brasserie The Bistro

The Bistro
is een sfeervol Brasserie-restaurant met een tijdloos decor, uniek gesitueerd in het hartje van de stad, op de verkeersvrije verbinding tussen de drukke Meir en de trendy Schuttershofstraat.

De aantrekkelijke kaart omvat zomaar eventjes 180 gerechten gaande van mooi gepresenteerde snacks tot feestelijke kreeftbereidingen.

De keuken is alle dagen geopend van 08u30 tot 22u; vrijdag en zaterdag tot 23u. Ontbijt wordt geserveerd vanaf 8u30 tot 11u30.

De infrastructuur van het restaurant is geschikt voor de ontvangst van groepen en/of reisgezelschappen tot ongeveer 80 personen.

RESTAURANT
Brasserie

In de 16° eeuwse St. Anna kappel hangt een uitbundige Caribische sfeer met temperamentvol personeel dat u al vlug in de juiste stemming brengt. Een uniek concept in België.
U maakt kennnis met de Jamaïcaanse alsook andere Caribische keukens. Het 4 gangen-menu (32.50€) dat wekelijks verandert geeft een smakelijk beeld van het culinaire gebeuren op deze eilanden.
Als de zon van de partij is verhuist het restaurant naar het gezellige binnenpleintje om een ware vakantie-kick te doen herbeleven.

Maar ook voor een heerlijke lunch of snelle hap kan je vanaf nu in de Korte Nieuwstraat terecht: in het schattige achterhuis van de St. Anna kapel zorgt Mangerie ’t Asjetje van dinsdag tot zaterdag (12u00 – 14u30 en 17u30 – 20u30) voor “moeders keuken”: een (h)eerlijke keuken die de seizoenen op de voet volgt en soms vergeten klassiekers weer op de kaart zet, dit alles aan een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

RESTAURANT
Wereldrestaurant